Saturday, November 24, 2018

Absoluutselt mittetervislik vegan wrapi retsept



Hoiatasin teid kenasti pealkirjas ja, kui jõudsite vaatamata ikkagi blogisse, siis noh, omal vastutusel.

Ma jälgin paari instagrami kontot, mida haldavad vegan toitujad ja ma ei osanud oma silmi peita, kui nägin ühes neist kommenteerimas inimest, kes teatas MIKS tema arvates veganid on veganid. Polnud oluline, et vegan ise teeb seda loomadele, tervislikkusele või keskkonnale mõeldes (vali üks, vali kõik!). Oli vaja tulla kaagutama, nägi minu mõistus. Samas minu mõistus ei oska näha põhjuseid, miks inimesed ei viska ebameeldivatele kontodele unfollow ja lubavad endale verbaalset kõhulahtisust. Peaasi, et saaks sae käima tõmmata ja olgem ausad, leidis ka koha. Järgmisena ilmselt avastan ta kudumisblogist nina vissis ägisemas, miks blogija teeb sokkide asemel salle. Siga!

Meie toidulaud on selles mõttes lai, et teeme nii aasipäraseid kui ka kodumaised toite ja sama lugu on ka tervislikkuse kohalt. Paar korda kuus tuleb tänavatoidu isu. Igor patsutab kotletid, mina lõikan köögivilju ja teeme burkse. Sama on wrappidega ja, kui mõelda palju lapsed söövad rohelist võrreldes muude toitudega, siis võiks öelda, et pole neil wrappidel häda midagi. Isegi liha sinna vahele teeme ahjus, mitte ei prae.




Kuna ma olen siin tasapisi wannabe vegan ja jõudsin eile õhtul lausa vegan piparkoogi taigent teha, siis täna üritasin proovida valmistada lihavaba alternatiivi wrapi vahele. Ma olen kenake Sandra Vungi fännilaadne toode ja enim mulle meeldivad tema erinevad köögivilja kotletid. Võtsin laenuks baasretsepti tema blogist - krõbedad porgandikotletid ja valmis mugavam versioon.

Mina riivisin ühe suurema porgandi, lisasin juurde purgi valgeid ube. Veel läks sinna sibula ja küüslaugu pulber (see pole päris pulber, vaid pigem nagu purustatud kuivatatud toode), sool, tüümian ja rosmariin. Kõiki maitseaineid lisasin umbes pool kuni teelusikas. Viimasena nii klaas jahu. Taigna segasin kokku käte vahel, oad pigistasin sõrmede vahel pudiks. Supitaldrikule panin riivsaia ja paneerisin seal nagitsasuurused massid. Taldrikul on näha palju saab ühest kogusest. Köögivilja pätsid viskan veidiks ajaks külmkappi ja praadisin rohkes õlis pigem kõrgemal temperatuuril. Hea oleks kui pätsikesed on kõrbedad.

Küsiks, mida teie pistate wrapi vahele? Minul peab seal kindlasti olema marineeritud kurk, kuna marineeritud kurk annab õige maitsete tasakaalu ja salat on ka suur lemmik. Ülejäänut võib muuta ja sobitada. Muuseas sõna "wrap" kergelt häirib.. Google pakkus sõna mähik ja noh, siin oli teile üks vegan mähiku (mähku?) retsept.😁




6 Responses to “Absoluutselt mittetervislik vegan wrapi retsept”

  1. Mis kastmeks vahele? See mähik(ei kõla üldse hästi see sõna) näeb välja äärmiselt isuäratav!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minul oli lihtlabane vegan majonees (jumal tänatud, et esimese korraga täiesti söödava isendi leidsin), aga kui peaksin ise tegema, siis vot see kaste on küll täitsa VOHH! http://www.taimetoit.ee/2015/01/maapahkli-tomatikaste-ainult-4.html

      Delete
  2. Äralõigutud hiina kapsas on meie suht kohustuslik komponent, hea vesine. ja hapukoor :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hiinakapsas mu vana hea sõber! Oli aegu, kus ma muud salatilaadset ei söönudki. Kas hapukoor puhtalt? Igorile ma lõigun tilli ja küüslauku ka sisse. See kaste on meie sloveenia sõprade lemmik!

      Delete
  3. Mul on kaks lemmikvrappi.

    1) falafelid, tomat, punane sibul, hiina kapsas, kurk, kaste (kreeka jogurt + värskelt hakitud piparmünt + riivitud sidrunikoor+ pressitud küüslauguküüs)
    2) punased oad - läätsed - sibul, mis koos pannil praetud suitsutatud paprikapulbri, küüslaugupulbri ja garam masalaga. Lisaks juurde tomat ja hiina kapsas. Kastet sinna üldiselt juurde ei pane eraldi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh my, kas ma saaks neid wrappe kui sa külla tuled või ma tulen või saadad kohe postiga?

      Delete