Tuesday, February 09, 2016

Sinu järgmine pitsa: mehhikopärane lihavaba suutäis

Igaüks, kes küsib minult Ljubljana parimat söögikohta, juhatan kahtluseta Šesticasse, kus saab muuseas hooajaväliselt pitsat süüa 40% soodsamalt. See on ainuke koht, kus mõnikord on erinevat värvi paprikad mu pitsal, kuid kvaliteet on alati sama hea. Minu meelest hiilgavad üsna vähesed kohad selle headusega ning sellepärast julgen Šesticat vabalt soovitada, teades, et küsija jääb rahule.

Kahjuks me Ljubljanas enam ei ela, mis tähendab, et oleme vahepeal avastanud, unustanud, avastanud taaskord ning teatud põhjustel taaskord unustanud osad söögikohad. Igor proovib tavaliselt merepitsat ning minu lemmikuks on mehhiko pitsa, mis on erinevates paikades üsna erineva sisuga. Kas ka sama head, kui paljukiidetud Šesticas? Pigem ei.

Kuna mul olid kapis kaks lahtist purki, natšo juust ja salsa, otsustasin esimest korda proovida enda versiooni. Lisaks võtsin eesmärgiks teha liha- ja saiavaba pitsa, mis oleks väheste koostisosadega ja sobiks ideaalseks vahelduseks kõhtu koormavale söögile.



Põhi:
lillkapsapõhi

Täidis:
tomatipasta
salsa
juust
natšo juust
konserveeritud oad

Tee lillkapsapõhi Toidutare retsepti järgi - minul tuli see väga hea ja krõmps. Sega kausis omavahel 3 osa tomatipastat ja kaks osa salsat, tee just nii palju kastet, kui endale meeldib. Kata põhi kastmega ning lisa sinna kurnatud oad. Edasi lisa riivitud juust ja supilusikaga natšo juustu hunnikud - peale küpsetamist saad need laiali ajada, kui soovid.



Lihasõbrad võivad ubadele lisada õhukesi singiviile ning paprikasõbrad kõige peale paprikaid.

Soovitan pitsat teha õlitatud pannil, mitte küpsetuspaberil, kuna lillkapsas kipub kergelt kinni jääma. 

Muuseas, kui ma nüüd peaksin kirjeldama enda unistuste pitsat, mis viib mind tagasi oldud restorani, siis see peab olema - õhukesel, kuid koheval põhjal, kate ei tohi liigselt tomatipastalt ära voolata, natšo juustu, tavalise juustu ja mereandidega ei tohi olla kokku hoitud. Lihtne! :)

 Milline on teie lemmikpitsa?

Jaanika




3 Responses to “Sinu järgmine pitsa: mehhikopärane lihavaba suutäis”

  1. vau, sellist asja prooviks küll praegu, väga isuäratav näeb välja! ja sellest natšo juustust polnud ma isegi mitte kuulnud. guugeldamine andis muidugi vastuse.
    igatahes, päris lemmikpitsat ma kohe nimetada ei oskagi, aga üks päris mõnus avastus oli külmsuitsulõhe, kapparite, värske kurgi, punase sibula, sidruni, rosepipra ja tilliga pitsa. selline värske ja pigem kerge.

    Maiken - Part of me

    ReplyDelete
  2. Kõht just ei hakanud korisema ju selle postituse peale..mkkm... :D

    ReplyDelete