Sunday, October 11, 2015

No bake greek yogurt blueberry cake

Ma olen juba pikalt tahtnud katsetada lemmiku kreeka jogurtiga, kuid siiani ei suutnud leida piisavalt isuäratavat retsepti. Õnneks sain Farmi retsepti lehelt idee, et retseptides saab vabalt asendada toorjuustu kreeka jogurti vastu, sest erinevalt tavalisest jogurtist on see palju paksema koostisega. Ja muuseas sisaldab umbes 100 kcal vähem, kui toorjuust (100g kohta siis).

Algne retsept kuulub Ragnele.

no bake blueberry greek yogurt cake nutella
 Mustika kreeka jogurti kook

360 g kakaoküpsiseid
100 g võid
vett

250 g vahukoort
500 g kreeka jogurtit
100 g suhkrut
1 kotike vanillisuhkrut
200 g Nutellat
mustikad

Alusta küpsiste purustamisega, ning lisa juurde sulatatud või. NIPP! Mina vähendasin või kogust, sest 180 g tundus liiga palju. Kuna Selga küpsised on võrreldes siinsete võiküpsiste palju kuivemad, lisasin viimasena vähehaaval vett kuni küpsised olid piisavalt vormitavad. Kata vormi põhi küpsisepuruga, ja kui sul on väiksem vorm, siis keera ääred üles. Minul on 26 cm läbimõõduga põhi ja jagus ainult põhja.

Sulata Nutella veevannil ning kata küpsisepõhi kreemiga.

Vahusta vahukoor suhkru ja kotikese vanillisuhkruga. Lisa kreeka jogurt ja sega ühtlaseks. Lisa mustikad. Koguse poolest pane just nii palju, kui endale meeldib. Ma tean, et mustikad on head, ma oleks äärepealt niisama nahka pistunud - vähemalt ürita mõned ka kaunistuseks jätta.

Pista kook külmkappi vähemalt neljaks-viieks tunniks.

Esimene küsimus, mis mul selle koogi kohta tekkis oli see, et kui hästi püsib kreeka jogurt ühes tükis?* Ütleme nii, et sooja see kook ei kannata ning mitmeks tunniks lauale jättes võib laiali valguda. Sellegipoolest želatiini ma ei kasutaks, kuna pisut pehme kreem küpsisepõhjal koos marjadega on imehea. Nii, et tükk taldrikule ja kappi ning koogi võiks ära süüa paari päeva jooksul.

* Samas soovitan kasutada ikkagi želatiini, sest kreemide tugevused võivad erinevate tootjate koostisosade tõttu varieeruda!

Sain valmis esimese Pinteresti postituse - kui sulle meeldis see, mine viska laik ja salvesta, et teinekord võtta ise ette see suussulav kook!

♡♡♡

no bake blueberry greek yogurt cake nutella

 ♡♡♡

My favorite dessert is greek yogurt with wallnuts, and that is why I was always looking for a cake recipe that included greek yogurt. So far I was unsuccessful until I got an idea that cream cheese can easily be replaced with quite fat greek yogurt. And did you know that it contains around 100 kcal less calories than cream cheese (per 100 g)? Just awesome!

I got this cake's original recipe from here

Greek yogurt blueberry no bake cake

360 g chocolate or cocoa cookies
100 g butter
water

250 g whipped cream
500 g creek yogurt
100 g sugar
vanilla sugar
200 g Nutella
blueberries

Crumble the cookies and add melted butter. If the consistensy is not soft enough, add few spoons of water until the dough is more soft. The original recipe contained more butter, which in my mind was way too much, but little bit of water does the same work. Cover the bottom of cake mold with cookies dough. If the mold is smaller you can also cover some part of the mold's wall, so it looks like a pie's crust.

Melt Nutella and cover cookie dough with it.

Whip the cream with regular and a little bag of a vanilla sugar. Add the greek yogurt and mix with spoon until the cream is smooth. I added around handful of blueberries to the cream and left some for decoration.

Leave the cake in fridge for around 4-5 hours.

You might ask if the greek yogurt is stable enough to be used without gelatine. In my opinion yes, but at the same time you cannot leave it outside from fridge for a long time. Just grab your piece and stick the cake back to cold and the cake is just fine.

This is also my first all on my own made Pinterest post and if you like it, go give it a thumbs up and save for later!  ♡♡♡

 Jaanika




4 Responses to “No bake greek yogurt blueberry cake”

  1. Uuu, kui isuäratav. Selle peab küll järgi proovima :)

    ReplyDelete
  2. Nägi isuäratav välja, maitseb justkui jumalik kook aga minul ta igatahes ära ei tahenenud. :( Hoidsin täpselt nii kaua, kui pidi ja isegi panin veel peale ühe tüki proovimist tagasi külmikusse ning terve öö seismist ei aidanud ka kaasa.

    Aga muidu maitseb küll justkui üks värske, magus ja jumalik magustoit! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väga hea, et sa teada andsid - annan retseptis juhise, et igaksjuhuks võiks ikka želatiini kasutada. Aga ma täitsa usun, et maitse oli hea. See on meie pere uus lemmik. :)

      Delete