Wednesday, October 14, 2015

Suhkrusaaga jätkub ehk kreeka jogurti kausimagustoidud

Kui ma reedel kooki tegin, ostsin uhkelt ühekilose kreeka jogurti topsi. Oleksin võinud ju väiksemaid karpe võtta, sest kooki läks kõigest poole jagu. Ma olen ju see, kes ajab järjekindlalt kilohinda näpuga taga ja loomulikult oli suurem kogus madalama hinnaga.

Minu kindel reegel on see, et kui ma kohe lahtist pakki ei tühjenda, siis jääbki seisma. Midagi tuli ette võtta, sest sellist head kraami nagu kreeka jogurtit ma kanadele küll ei raatsi anda. 

Tuli meelde, et olin muretsenud ka kaks pakki pudingi pulbrit, mis on meiekandis väga popp ja ema teeb tihti sellest päris hea pudingit. Huvitav küll, kuidas maitseks kreeka jogurt ja puding koos hmmm..?

Hmm... ja kui ma enne mainisin, et kreeka jogurti mustika koogist paremat magustoitu ei ole, siis nüüd pidin enda sõnu sööma! Muuseas koguse võib vabalt pooleks teha juhul, kui teie peres ei ela pool küla nagu meil.

Kreeka jogurti pudingi kausikoogid ♥

300 g küpsisid

400 g kreeka jogurtit
250 ml vahukoort
4 sl suhkrut
vaniljet

2 pakki pudingi pulbrit
1 l piima
6 sl suhkrut

16 kausitäit

Purusta küpsised pudiks. NIPP! Pane küpsised kilekotti, kata kott käterätikuga ja kuku millegi raskega nüpeldama. Mina kasutan tavalise lihahaamri tasapinnalist poolt.

Vahuta vahukoor koos suhkru ja vaniljega. Lisa kreeka jogurt ja sega ühtlaseks.

Tee kahest pudingipulbrist puding. Mina kasutasin erinevaid pudingeid (mustika ja vaarika). Kui teed sama, siis kasuta ühe paki kohta pool kogust piima ja suhkrut.

Kasuta laiemaid 200 ml klaase või magustoidu kausse ning alusta umbes 2 sl  küpsisepuruga. Seejärel lisa kreem - seda oli nii 3 sl jagu.

Enne kui hakkad kreemisegu katma, jahuta puding. Mina istusin rõdul ja segasin vispliga, et pudingile nahka ei tekiks. :) Lisa igale magustoidule üks väiksem kulbitäis pudingit ja jäta klaasid 2-3 tunniks külma.

NIPP! Kuivemate ja kõvemate küpsiste puhul on ooteaeg pikem kui pehmete võiküpsistega.

Retsepti mõtlesin täitsa ise välja, nii et au ja kuulsus kuulub mulle.:D Andke teada, kui proovisite teha, kuidas läks ja maitses.♡♡♡

Greek yogurt pudding mini trifles

300 g cookies

400 g greek yogurt
250 ml whipped cream
4 tbsp sugar
vanilla sugar or essence

2 packs pudding powder
1 l milk
6 tbsp sugar

16 portions

Crumble the cookies. HINT! Put cookies in a plastic bag, cover it with a towel and smash it.

Whip the cream with the sugar and vanilla and add the greek yogurt. Mix with a spoon until smooth. 

You can make two packs of pudding together or different tastes like I did (blueberry and raspberry). In second case use half of the milk and sugar.

Use 2 dl dessert cups or glasses and cover the bottom with 2 tbsp of crumbled cookies. Next add around 2-3 tbsp of cream mixture (less first, you can always add more later). Cover the dessert with a smaller ladle full of the pudding. HINT! Let the pudding cool before adding it to the dessert.

Leave the desserts in the fridge up to 3 hours. Enjoy! ♡♡♡


  Stay sweet & make dessert!

Jaanika




8 Responses to “Suhkrusaaga jätkub ehk kreeka jogurti kausimagustoidud”

  1. Appi, miks nii ilusad pildid? :D Ma sööks kõik ära :)

    ReplyDelete
  2. Küpsite purustamiseks kasutan köögikombaini. 10sekundit ja perfektne puru.
    Kasutasin ka pikalt "peksu" meetodit, kuniks meiaterkoka saadet vaatasin ja sain aru, kui tuhm olen olnud.. minu jaoks on kombaini kausi pesemine kergem, kui küpsiste nüpeldamine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen suuremate koguste puhul ka kombaini kasutanud. Eriti hea oli teha sellega koogipudi cake popsidele. :)

      Delete
  3. Küpsised saab väga edukalt pulbriks ka meetodiga kilekott + taignarull :)

    ReplyDelete