Tuesday, June 02, 2015

1-2-3 ready it is!

Minust ei saaks kunagi head toidublogijat, kelle üllitusi saaks käia imetlemas. Eelkõige on põhjuseks see, et kui kook või mõni muu hea palake on valmis, siis üldjuhul kaob toit 1-2-3. Sama lugu on mul kohvikus, kui saan ahvatleva koogitüki või hästi tehtud latte (seda ei juhtu alati!) - pildi tegemine tuleb mul meelde peale kolmandat ampsu või lonksu. Pane siis kuhugi see ärajäratud söök üles. :D

Sellegipoolest jõudsin täna kiiresti paar pilti teha suussulavast valge šokolaadi ja maasika tordist, enne kui näljased kohale jõudsid. Peale selle, et see pildil olev tort maitses hea, on selle tegemine nii lihtne, et igaüks saab hakkama. Eriti ju kui pole vaja kooki ahju pista, vaid piisab külmkapist - ideaalne ühikatort!


200 g küpsiseid
75 g võid

400 g toorjuustu
200 ml vahukoort
1 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
200 g valget šokolaadi
1 sidrun

maasikad

Purusta küpsised (mina kasutasin Gran Cerealet), sega sulatatud võiga ja suru vormi põhja. Pane vorm sügavkülma, samal ajal, kui valmistad kreemi. Vahusta vahukoor 1 sl suhkru ja 1 tl vanillisuhkruga. Teises kausis vahusta toasoe toorjuust 1 sidruni mahlaga. Sulata ettevaatlikult veevannil madalal temperatuuri valge šokolaad - ära lase vett väga kuumaks, valge šokolaad hakkab sulama juba madalal kuumusel. Sega sulatatud šokolaad toorjuustuga ning lisa segule vahukoor. Klopsi koostisosad kokku ja kummuta kreem küpsisepõhjale. Pane külmkappi 4 tunniks hanguma. Serveeri värskete maasikatega.*

* tahtsin tervet torti maasikatega katta, kuid Igor unustas mulle neid poest tuua. :D Pidin leppima pisikese koguse maasikatega, mida aiast noppisin.

Ma ei ole kunagi teinud sellist kooki, mis kaoks NII kiiresti kui see toorjuustu kook - seega tuleb veel valge šokolaadiga maius ette võtta. :) Milline on teie lemmik külmkook?



White chocolate cream cheese cake

200 g cookies
75 g butter

400 g cream cheese
200 ml heavy cream
200 g white chocolate
1 tbs sugar
1 tsp vanilla sugar
1 lemon

strawberries


Mix crumbled cookies with melted butter and layer the bottom of the cake to a mold.  Put the mold to the freezer until you prepare the rest of the cake. Whip the heavy cream with a sugar and a vanilla sugar. Squeeze the juice of a lemon to another bowl and whip it with the cream cheese. Put white chocolate to melt on a low temperature over the simmering water and mix it with the cream cheese. Last add the whipped cream and pour the mixture over the bottom layer of the cake. Put the cake to the fridge for 4 hours and decorate it with strawberries.*

* I would have put more strawberries, but Igor forgot to bring me more from store, so I had to settle with a few I found from the garden. :D

I have never seen any cake dissapear as fast as this one. :D So I guess it won't be the last time to make it. :) Which is your favorite cold cake?




2 Responses to “1-2-3 ready it is!”

  1. Näeb tõesti maitsev välja! Kas hangub ilusasti külmikus ära ega jää vedel? Olen varem teinud zelatiiniga teinud või küpsetanud juustukooke. Sinu versioon kõlab palju lihtsamalt! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kusjuures väga pro jääb. :) Lihtsalt tuleb pikemalt külmkapis hoida ja muud mässamised jäävad ära- :)

      Delete