Sunday, May 03, 2015

Yummy Sunday: Creamy enchiladas

Meil on paar sellist rooga, mida teeme siis, kui pikalt kokata ei viitsi või pole aega. Ja kuna kõik koostisosad on üsna lihtsad, tuleb meil neid laiskasid eined vähemalt paar korda kuus ette. Seekord jagan teiega koorese enchilada retsepti, millega on keelt alla viiv lõuna või õhtusöök garanteeritud.

Kooresed enchiladad
(6 suurt või 8 väiksemat portsjoni)

800-900 g kalkuni- või kanaliha
2 köögikoort*
100-150 g juustu
1 pakk Taco mix maitseainet
6-8 tortillat

* köögikoor on paksem rõõskkoore maitseline toode, meil müüakse seda 200 ml pakkides ja on kauasäiliv

Lõika liha meelepärasteks tükkideks ja prae ning seejärel hauta nii 1-2 dl vees koos Taco Mix maitseainetega umbes 15 minutit, või nii kaua kuni liha on küps. Samal ajal kuumuta keedupotis (keskmisel kuumusel) köögikoor ja lisa sinna riivitud juust - just nii palju, et koor on veidi tihkem. Lase juustul sulada. Kui liha koos maitseainega on valmis, lisa liha koorekastmele ja sega. Võid paar minutit kuumutada. Soojenda ahi 180-200 kraadini ja lase tortilladel seal paar minutit soojeneda. Edasi võta tortillad ahjust ja lisa sinna liha-koore täidis. Lapi tortilla neli äärt üles ja kinnita riivitud juustuga. Viimasena torka hambatikk keskele. Lase tortilladel samal kuumusel nii 10-15 minutit ahjus mõnuleda. Serveeri koos värkse salatiga. 

Milline on teie kõige lihtsam ja maitsvam retsept?






Here is one of our favorite foods that we usually make when we are too lazy to prepare anything more complicated. And since the ingredients are so simple, I can say this dish visits us atleast few times a month.

Creamy enchiladas
(6 bigger or 8 smaller postions)

800-900 chicken or turkey meat
2 cooking creams
100-150 g cheese
1 pack of Taco Mix spice
6-8 tortillas

Cut the meat into pieces and fry it on the pan with a pack of Taco Mix spices, later add 1-2 dl of water. Same time put the cooking cream into bigger pot and heat it on medium heat with the grated cheese (put as much of cheese so the sauce is a bit thicker). Add the fried meat to a sauce and cook it for few minutes. You can already put the oven to heat up to 200 degrees and let the tortillas warm there for few minutes. Place  the sauce and the meat mix to a tortilla and wrap up all four edges and close the tortilla with some more grated cheese and a tooth pick. Let the tortillas heat up in the oven for around 10-15 minutes. Serve with a fresh salad.

What is your super easy lunch or dinner recipe?





8 Responses to “Yummy Sunday: Creamy enchiladas”

  1. Oi, kuramus, sellise isu tekitas nüüd :) juust on mu lemmik, ma võiks juustu igale poole panna :D

    ReplyDelete
  2. ma tõmbasin endale ila kurku just ja hakkasin läkastama. tänud :D

    ReplyDelete
  3. Vastu ööd ei tasu ikka selliseid postitusi lugeda, tõesti hakkab sedasamust tilkuma. Homme vist vutt-vutt poodi vaja minna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selle söögi varud võiksid alati kodus olla, siis ei pea isegi vut-vut tegema, kui ei ole tahtmist pikalt kokata. :)

      Delete
    2. Pole hullu, oligi eesmärk rohkemaks liigutamiseks :) Igatahes proovisime järgi, ahmisime kahe suupoolega ja kiitsime. Aitäh!

      Delete
    3. Oi, juba tegite, nii lahe! Mul läheb mõnikord meelest, et kui ma panen retsepti blogisse, siis keegi REAALSELT teebki seda kodus. :D

      Delete