Wednesday, January 21, 2015

Something sweet: kommirekka

Ma ei ole suur tordifänn, kuid mul on paar lemmikut, mida olen nõus kasvõi viimse puruni nahka pistma. Üks nendest on sefiiritort, kas Eeva või Pihlaka banaanidega sefiirikas. Kahjuks Sloveenia tordid pole mulle eriti meeltmööda. Kreemid on tehtud odavast taimsest toorainest ja kui isegi lepiks, millest nad on tehtud, siis maitse pole midagi erilist.
 
Kõlab nagu peaksin siis ise küpsetama-kokkama, ja just seda ma tegingi. Valisime Anne Maiga erinevate tortide vahele ja tema süda oli võidetud kommi-rekka poolt. Kuigi! Oleksin ma talle näidanud Elsa torti, siis oleks see kindla peale valitud.

Igori ema küpsetas 24 cm läbimõõduga vormis biskviidi, millest lõikasin välja ristküliku. Selles sai esi -, kesk -ja tagaosa. Nina sai lõigatud välja äärtest.

1. Nina
Lõikasin poolkuu pooleks ja need kaks tükki omakorda pooleks, immutasin. Sinna vahele lisasin kolm kihti kreemi. Soovitan biskviite lõigata õhemaks, sest kreem annab laiust juurde.

2. Esiosa
Lõikasin esiosa pooleks ning immutasin piimaga. Vahele paks kiht kreemi. Esiosa tükk on keeratud mul vertikaalasendisse, et see oleks kõrgem, kui kaks järgmist tükki.

3. Keskosa
Lõikasin 1/3 ulatuses pealmise osa ära. Kaevasin noaga suuremasse biskviidi tükki ristkülikukujulise augu. Lõikasin pealmisse osa augu, mis oli sama suur, kui auk alumise tükis. Immutasin ning katsin biskiviidi vahelised ääred kreemiga. 

4. Tagumine osa
Toimetasin samamoodi nagu keskmise osa puhul.

Panin tükid alusele paika ning katsin kogu tordi kreemiga. Mina lisasin kreemi ka augu äärtesse. Edasi rändas tort paariks tunniks külmkappi tahenema.

Enne, kui võtsin tordi külmikust, tegin valmis ganache'i. Lõikasin küpsetuspaberist ribad ning katsin aluse tordi äärte juures, et ma ei peaks hiljem liigset ganache'i eemaldama. Katsin tordi ganachiga, augud jätsin tühjaks. 



Kuigi tort ei tundu peale šokolaadiga katmist teab, mis meistritöö, siis oodake vaid, kui tuleb aeg hakata kaunistama. Mina ostsin poest erinevaid kummikomme, jelly beanse, paki Skittleseid, miniküpsiseid, vahvleid. Kuna augud olid ääristatud kreemiga, siis katsin need pisikeste küpsistega, et kommid ei vettiks. Soovi korral võib selle ära jätta, ja üldse mitte neid auke kreemitada. 

Lapsed ja ka suured olid nii sillas sellest tordist ning, kuigi kommid rändasid rohkem suhu, kui tort ise, ei jätnud keegi taldrikut täis. Ma olen ise meeldivalt rahul ja arvatavasti tellitakse seda torti uuesti. :)




3 Responses to “Something sweet: kommirekka”

  1. Replies
    1. Jaa, ma olen ise ka väga rahul. :)

      Delete
  2. Äge idee ja suurepärane teostus! Jätan selle meelde :)

    ReplyDelete