Tuesday, July 08, 2014

Cooking for dummies: Ice Cream Cake





Mõnikord hing ihkab midagi uut ja põnevat, seega kaevusin internetisügavusse ja otsisin inspiratsiooni mida põnevat võiksin küpsetada. Avastasin hoopis idee, kuidas üldse mitte küpsetada ja teha lihtsa vaevaga kodune jäätisetort. Jagan teiega retsepti, mille panin ise kokku.

Vaja läheb:

- küpsetuspaberit
- koogivormi 
- toidukilet

- 100 g võid
- 200 g Digestive küpsiseid
- 1 l šokolaaditükkidega vaniljejäätist
- 1 l šokolaadijäätist
- peotäis mustikaid
- peotäis mandleid

Sometimes my soul (read: my belly) is aching for a need taste, so I dug into depths of internet and looked for a recipe to bake a cake. But what I discovered is how not to bake and do an easy homemade ice cream cake. Here is a recipe that I made up myself.

You need:

- baking paper
- cake tin
- food film

- 100 g butter
- 200 g digestive cookies
- 1 l of stracciatella ice cream
- 1 l of chocolate ice cream
- handful of blueberries
- handful of almonds


Alustuseks võta jäätised sügavkülmast välja, et nad läheksid pehmemaks. Sulata või ja tambi küpsised pudiks. Sega või ja küpsised kokku ning kata seguga koogivormi põhi  (koogivorm vooderda küpsetuspaberiga). Lisa veidi sulanud vaniljejäätis nii, et see katab kenasti küpsiseid, pista peale mustikaid. Teine kiht on šokolaadijäätis ja tee samamoodi nagu vaniljejäätisega. Jällegi lisa peal e mustikaid ning seekord ka purustatud mandleid. Kata koogivorm toidukilega ja pane jäätis sügavkülma tahenema. Meie sõime järgmise päeval hommikul.

Naudi mõnusat suvist jäätisetorti koos värskete maasikate ja hea tuju on terveks päevaks garanteeritud. :)

Start with taking the ice cream out so they would melt and be softer. Melt butter and mix it with crushed digestive cookies. Cover the bake tin with baking paper and add all of mixed cookies and butter. Then comes first layer of stracciatella ice cream, put it so it cover all of cookies. Then add blueberries. Next layer is chocolate ice cream , try to cover all of straciatella with it. Finish the cake with some more blueberries and crushed almonds. Cover cake tin with food film and leave it to freezer for many hours - I don't know excactly for how long, but I kept it overnight. 

Enjoy this easy summer dish with fresh strawberries and good mood for whole day is guaranteed. :)













4 Responses to “Cooking for dummies: Ice Cream Cake”

  1. Looks great and it is exactly what we need in a hot weather

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you and I agree with you. :)

      Delete
  2. Aitäh! Nüüd istun oma praktikakohas ja suu jookseb vett :D

    ReplyDelete