Saturday, February 08, 2014

Oivalised bankoogid


Pidevalt on mulle silma jäänud pildid ja postitused blogidest, instagramist ja facebookist mingitest imelistest banaani pannkookidest. Hakkasin lähemalt uurima retsepti ja tuli välja, et peale banaani ja muna, ei sisalda need koogid midagi muud. Ma ei tea, kui tervislikuks peate teie praetud sööke, kuid arvestades, et nendes maitsvates (nii kõik räägivad) pannkookides pole ei piima, valget suhkrut, ega jahu, tundub mulle see üsna tervislik söök. Otsustasin kooke veidi timmida ja lisada juurde kaerahelbeid, kuna sööjateks on ka lapsed ja mulle meeldib, kui lastel püsib kõht kaua täis. :)


Bankoogid ehk banaani pannkoogid

5 banaani
5 muna
7 sl kaerahelbeid
soola

Kogus on mõeldud neljale näljasele pereliikmele. Kui oled üksi,võta koguseid vähemaks.



Koori banaanid ja haki sisu kahvliga pudruks. Lisa hakitud banaanidele vahustatud muna ja kaerahelbed. Lisa ka näpuotsatäis soola. Kui praed pannkooke, tee nad pigem väiksed, kui suured, sest nii on neid kergem ümber keerata. Pannkook olgu pigem veidi krõbe pinnalt, siis nad ei lagune ümberkeeramisel laiali. Mina kasutasin pannilabidat ja kahvlit ning surusin kahvliga koogi labidale ja alehops ümber! Lastele serveerisin bankooke koduse meega.

PS Mesi on ainuke toode, mida ma KINDLASTI ostan otse mesinikult ja mitte poest. Kui mesi pole vähemalt jaanuariks kristaliseerunud, siis on seda valesti töödeldud või sinna lisatud suhkrut vms muid ebavajalikke asju.



Nom-nom, head isu!





8 Responses to “Oivalised bankoogid”

  1. bankoogid.... Nii äge :D :D Tundub huvitav retsept!

    ReplyDelete
  2. Väga hea idee!:) Proovin järgi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väga lihtne teha ja imemaitsvad. :)

      Delete
  3. Kas kaerahelbed küpsesid ära ka sellisel viisil?
    Kaerahelvestest võib jahu ka teha :) ( kui kohviveski juhtub olemas olema)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Läksin ja võtsin viimasest bankoogist ampsu, nii, nomnom, täiesti pehmed ja kui just väga ei otsi keelega kaerahelbeid, siis pole neid tunda. :)

      Delete
  4. Nii õhtul hilja ei ole mõistlik sellist toredat retsepti lugeda.. Tahaks jalamaid poodi lipata ja küpsetama hakata. Tunduvad väga mõnusad olevat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, tõesti mõnusad!

      Mäletan küll seda Eesti elu, kui õhtul tuli millegi isu peale, sai poodi kapatud - need ju pea 23.00 lahti. Õnneks Sloveenias pannakse poed 20.00 ajal kinni. :)

      Delete