Saturday, January 25, 2014

Jaanika köögis // Lihtne, hea ja magus


Alates sellest ajast, kui tegin oma esimese söögi, mida vanaema mulle õpetas - praemuna viineritükkidega, kõrvale tomati-koore salat, olen ma arendanud oma kulinaariaoskused märkimisväärselt. Viimasel ajal olen ma kõvasti praktiseerinud küpsetamist ja eriti, mis puudutab lihtsaid ja maitsvaid kooke, torte ja muffineid. Lisan juurde veel, et Sloveenias on küll vapustavalt head saiad ja saiakesed, kuid minu meelest kohalikud koogid ei sobi kassi saba alla ka!

Kui külla tulevad ootamatud külalised, siis tahan neile ma ka mõnda head kooki pakkuda. Ja mõnikord lihtsalt ei viitsi palju rabeleda ja tahaks lihtsa vaevaga imehead küpsetist. Jagan teiega kahte oma lemmikretsepti, millega saab hakkama igaüks. Eriti meeldivad need lastele, isegi kui nad ei fänna torte ja kooke.



Rullbiskviit
4 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
3 sl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Vahuta munad suhkruga ilusaks kohevaks vahuks. Sega omavahel kuivained ja sõelu need muna-suhku hulka. Kata plaat küpsetuspaberiga, vala taigen sinna peale ja lükka lusikaga ühtlaseks. Küpseta 200 kraadi juures kuni biskviit on kuldpruun - soovitavalt soojenda ahju enne 25 minutit, et ahi oleks ühtlaselt soe.

1 pakk vahukoort
5 sl suhkrut
1 pakk vanillisuhkrut
1 pakk toorjuustu

Vahusta vahukoor koos tavalise ja vanillisuhkruga, et see oleks enamvähem valmis. Lisa juurde toorjuust ja vahusta lühikest aega kuni on vahukoorega segunenud. Kata jahtunud biskviit koorega ja keera rulli - hoia paar tundi külmikus. Mina olen ka kohe peale valmimist serveerinud ja oli väga hea!



Šokolaadimuffinid
4 muna
250 g fariinsuhkrut
270 g jahu
6 sl kakaod
2 tl küpsetuspulbrit
350 g hapukoort
vanillisuhkrut
100 g võid
200 šokolaadi

Tegemist on kahekordse kogusega - kui sa arvad, et nii palju ei taha teha, siis võta kogused pooleks.

Vahusta munad suhkruga. Sulata või ja jahuta. Sega omavahel kuivained. Lisa vaheldumisi muna-suhkru segusse või, kuivained, hapukoor ja vanillisuhkur. Viimasena lisa juurde tükeldatud šokolaad. Mina panen heldelt igasse muffinivormi taigent, sest siis tulevad nad eriti mõnusad ja niisked. Kui panna vormid keskmiselt täis, peaks jätkuma taigent 24 muffini jaoks. Küpseta 200 kraadi juures nii 15 minutit. 


Aitäh tänastele külalistele, ootan teid varsti jälle! ;)







6 Responses to “Jaanika köögis // Lihtne, hea ja magus”

  1. Muffinid näevad nii head välja ja maitsevad ilmselt veel paremini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Need on ainsad muffinid, mida ma teen ise paremini, kui Kalevi pulbrist :D

      Delete
  2. Neid muffineid kohe peab proovima teha, need näevad ju niivõrd isuäratavad välja! Mmmmm :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soovitan soojalt - tõesti on head! :)

      Delete
  3. Ma tegin tavalisi muffineid Nami Nami retsepti järgi :
    http://www.nami-nami.ee/retsept/4636/muffinite_pohiretsept

    Sisuks läks Nutella ja väga head said! Seega annab küll selle retseptiga mängida :)

    ReplyDelete