Tuesday, October 08, 2013

Porgandikook koorelikööri glasuuriga

See postitus läheb kõikidele koorelikööri fännidele, olgu see siis Vana Tallinna kooreliköör või Baileys või mõni kolmas suvaline bränd. Kui soovite kooki valmistada, siis kõigepealt peab teil külmas olema üks hea kooreliks, jääd ning alles siis võib alustada.

Tegin laupäeval oma esimese porgandikoogi Nami-Nami retsepti järgi, ja kuigi kook tuli väga hea ja mahlane, ei meeldinud mulle see glasuur ja otsustasin luua oma versiooni. Kasutasin suuremat vormi kui retseptis ja lisasin koostisosasid rohkem, et oleks paksem põhi.



Porgandikook

Tainas
4 suurt muna
4 dl pruuni suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
200 g sulatatud võid
300g riivitud porgandit (kokkusurutult 6 dl)
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
muskaatpähklit
soola

Glasuur
100 g pehmet võid
~ 1-1,5 pitsi koorelikööri
50 g toorjuustu
200g tuhksuhkrut
2 tl vanillisuhkrut

Klopi munad suhkruga vahtu, lisa juurde veidi soola. Lisa kuivained, riivitud porgand (riivi hästi peeneks) ja sulatatud või ning sega. Arvatavasti oled oma likööri juba ära limpsinud, vala teine klaas ja ära unusta jääd.
Määri koogivorm (24 cm) võiga, kalla taigen vormi ja küpseta umbes 25 minutit 200 kraadi juures. Proovi tikuga keskelt, kui tikk on kuiv, võta kook ahjust välja.

Lase koogil jahtuda.

Sega glasuuri koostisosad ühtlaseks massiks (viimasena lisa toorjuust) ning kata kook glasuuriga. Võid kohe süüa või panna külmkappi veidi tahenema. Peale paari päeva seismist muutub kook veelgi paremaks. Ma ei tea, kas seda kooki tasub lastele anda. Kardan, et see on liiga hea nende jaoks :P





2 Responses to “Porgandikook koorelikööri glasuuriga”

  1. Mul on kohe-kohe rohkem aega ja proovin selle koogi järgi! Aitäh jagamast!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tegemist on tõeliselt jõuluse koogiga - kusjuures alustuseks võid teha taignast pool kogust ning proovida kas meeldib v mitte :)

      Delete